
Składniki:
- 2 jajka
- 2 łyżki mąki
- 1 łyżka mleka
- 1 łyżka wody
- szczypta soli
- cynamon
- cukier z prawdziwą wanilią (może również być cukier wanilinowy)
Sposób wykonania:
Rozdzielamy żółtka od białek i ubijamy te drugie na puszystą pianę (jeśli podniesiemy miskę do góry dnem, nic nam nie spływa, a piana pozostaje na miejscu, to znaczy, że białka są już dobrze ubite). Dodajemy żółtka, mąkę, wodę, mleko, szczyptę soli oraz trochę cynamonu i cukru z prawdziwą wanilią, aby nadać masie słodki smak. Wszystko mieszamy, aż do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Całość wlewamy na rozgrzaną patelnię. Gotowy omlet smarujemy dżemem. Smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz